| Labrador retriver | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
anemona Administrator
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
| Naslov komentara: Labrador retriver Mon Dec 14, 2009 8:23 pm | |
| Labrador retriver Labrador retriver (skraćeno samo "Labrador"), jedna je od nekoliko vrsta retrivera.
Izgled
Labrador retriveri su snažni psi, srednje atletske građe, posebno jakog repa. Ženke teže oko 23 - 32 kg, a mužjaci oko 27 - 36 kg. Dlaka im je kratka i glatka, može biti u crnoj, žutoj ili smeđoj boji.
Postoje dvije vrste Labradora, Engleski i Američki, no male su razlike. Engleski su manji, kraći psi, sa većim glavama. Dok su Američki veći. Postoji još i Australijska vrsta, koja je manje poznata.
Osobine
Labradori su privrženi i mirni psi. Jako su inteligentni, odani i živahni. Obožavaju se igrati, osobito u vodi (plivanje). Odlično se slažu sa djecom. Žude za pažnjom i potreban im je osjećaj pripadnosti u obitelji. Ovi se psi često koriste za lov, policijske potrebe (droga), služe kao vodiči slijepim osobama itd.Obožavaju se igrati i bacati po snijegu. Brzo uče što im je jedan vekiki plus. Dlaka im je kraća, zavisi o vrsti labradora. Imaju specifične uši koje se preklapaju prema dolje i najčešće su tamnije boje od same dlake(posebno kod ženka). Vrlo su zaigrani, nisu za čuvare jedino njihova veličina može malo zastrašiti ljude. Iako izvana izgledaju snažno i opasno, jako su željni igre. | |
|
| |
Shonne Super korisnik
Registracija : 2010-01-19 Godine : 44 Komentari : 514 Mjesto : Batajnica Mood : Exelent
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 9:47 pm | |
| A jeste znali da ima i Braon Retrivera... Veoma su retki.. u Svetu... aha... | |
|
| |
Milorad Super Administrator
Registracija : 2008-12-06 Godine : 55 Komentari : 5587 Mjesto : Banja Luka
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 10:29 pm | |
| eh oni su super pametni,...... p.s. - Shonne ako budes trebao neke podforume ovde na Ljubimcima javi, da ih otvorim,... | |
|
| |
Shonne Super korisnik
Registracija : 2010-01-19 Godine : 44 Komentari : 514 Mjesto : Batajnica Mood : Exelent
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 10:38 pm | |
| Bilo bi dobro napraviti tipa Ono kao sto je Akvaristika... Posebno ubaciti sve teme pa da mogu ljudi da postave koje pitanje o lupam nekog zanima za Pravljenje akvarijuma a neke interesuje nesto grejacima za akvarijume.. i tako... Sta ti mislis o tome...??? | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 10:46 pm | |
| e to sam ti htio predložiti, pa da svaka tema ili post ima svoj naslov, ha sta mislis??? ali jbg morali bi sve ono isprebacivati,... | |
|
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 11:00 pm | |
| Pa to sam i mislio... mislim da je tako bolje... ...jedino sto ces imati malo veci posao oko prebacivanja... tako ce biti bolje i preglednije... | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 11:11 pm | |
| - Shonne (citat):
- Pa to sam i mislio... mislim da je tako bolje... ...jedino sto ces imati malo veci posao oko prebacivanja...
tako ce biti bolje i preglednije... da ali imam problem,....ne mogu naslov po naslova prebaciti, mislim da ces morati ti tako da ne ispadne da sam ja postavio te postove,...sad si moderator tamo, pa mozes prepravljati,....uredjivati, a ja cu ti sad otvoriti podforum "akvaristika" | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 11:11 pm | |
| treba li jos nesto da se otvori? | |
|
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 11:14 pm | |
| Neka za sad bude to , a kasnije cemo videti da se odradi isto tako za papagaje , pojedine vrste pasa i tako... | |
|
| |
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 11:23 pm | |
| - Shonne (citat):
- Neka za sad bude to , a kasnije cemo videti da se odradi isto tako za papagaje , pojedine vrste pasa i tako...
evo imas sad podforum za akvaristiku, pa kad stignes ako ti nije mrsko prebaci fino po naslovima, novi naslov-nova tema, tako ce biti preglednije, evo pitaj Anemonu, koliko se samo ona toga isprebacivala ,.... | |
|
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Thu Jan 21, 2010 11:28 pm | |
| Okey... ajde sad cu da vidim ..pa cu sutra da to isprebacujem... vec sam malo i umoran pravo da ti kazem... | |
|
| |
| |
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver Fri Jan 22, 2010 12:02 am | |
| Ima toga jos dosta samo o akvaristici... a gde je ostalo??? Polako resicemo i to... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Labrador retriver | |
| |
|
| |
| Labrador retriver | |
|