| KAFA....izbor... | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
anemona Administrator
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
| Naslov komentara: KAFA....izbor... Wed Jan 20, 2010 10:24 pm | |
| Ima kafa i kafa. Najuobičajenija je ona koja se zove "jutarnja" kafa.Kakva god bila i kako god bila napravljena ona je neophodan ritual većini, ona okrepljuje, ona zaista budi i označava početak dana. Najčešće su one koje se piju uz posao, ima judi koji ih piju na pauzi i ima onih poput mene koji stalno imaju neku veliku šoju u kojoj je nekakva kafa. Te zovem "ćutljive" kafe, zato jer se uz njih ne priča šta ti se sviđa već sve ono što posao zahteva. Moja je najčešće obična, bez šećera. Ima kafa na koje se ode s nekim za predah, sa pozivom i to su "pričljive" kafe, uz njih se priča šta ti se sviđa, zabavne su i opuštajuće, najčešće su sa prijateljima, dobrim poznanicima, drugovima. Ima i kafa koje su "nešto između" kafe, sa pozivom takvim da u prvi mah ne liče na posao, ali se u to brzo pretvore. Takve kafe retko imaju baš onako dobar ukus, bez obzira na to da li je posao uspešan ili ne, neosetljive su na uspeh posla, osetljive su na nedostatak prijateljstava, pravih. Ima i sasvim posebnih kafa koje se piju tokom veoma važnih, nezaboravnih razgovora i one su tačno to - "važne kafe". Kad se stigne do dna šolje takve kafe ništa više nije isto kao u trenutku kad je stigla na sto, vrela i mirisna i "nesvesna" koliko je važna. Ima i kafa koje sasvim slučajno zasluže naziv "udarac" kafa. Ona počne kao bilo koja vrsta, na bilo kom mestu i onda, tokom nje, stigne vest, priča, neki slučaj stvori događaj koji se doživi kao udarac u glavu, koji protrese, pomeri sve što izgleda skoro nepomično i ceo svet okrene naglavce, pretumba ljude, emocije i raspoloženja i često ostane nepopijena, ustvari. I ima onih popodnevnih ili večernjih kafa koje se prave i piju kod kuće, zarad sopstvenog užitka, to su "samotne" kafe, one se dobro slažu uz knjigu, uz film ili sport, uz sedenje na terasi ili u dvorištu, uz muziku, uz bilo kakav hobi, telefoniranje, kompjuter,... Danas mi je "uspelo" da za nekoliko sati popijem pet od sedam vrsta kafe koje poznajem. Mašala, rekoh sebi, mašala.
Ova sreda je po tome moj lični "kafeni rekord" i bila sam blizu tog rekorda nekoliko puta, a sada mi samo ostaje da vijam novi rekord - dan u kojem ću popiti svih "sedam od sedam". | |
|
| |
Shonne Super korisnik
Registracija : 2010-01-19 Godine : 44 Komentari : 514 Mjesto : Batajnica Mood : Exelent
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 1:05 pm | |
| - anemona (citat):
- Ima kafa i kafa.
Najuobičajenija je ona koja se zove "jutarnja" kafa.Kakva god bila i kako god bila napravljena ona je neophodan ritual većini, ona okrepljuje, ona zaista budi i označava početak dana. Najčešće su one koje se piju uz posao, ima judi koji ih piju na pauzi i ima onih poput mene koji stalno imaju neku veliku šoju u kojoj je nekakva kafa. Te zovem "ćutljive" kafe, zato jer se uz njih ne priča šta ti se sviđa već sve ono što posao zahteva. Moja je najčešće obična, bez šećera. Ima kafa na koje se ode s nekim za predah, sa pozivom i to su "pričljive" kafe, uz njih se priča šta ti se sviđa, zabavne su i opuštajuće, najčešće su sa prijateljima, dobrim poznanicima, drugovima. Ima i kafa koje su "nešto između" kafe, sa pozivom takvim da u prvi mah ne liče na posao, ali se u to brzo pretvore. Takve kafe retko imaju baš onako dobar ukus, bez obzira na to da li je posao uspešan ili ne, neosetljive su na uspeh posla, osetljive su na nedostatak prijateljstava, pravih. Ima i sasvim posebnih kafa koje se piju tokom veoma važnih, nezaboravnih razgovora i one su tačno to - "važne kafe". Kad se stigne do dna šolje takve kafe ništa više nije isto kao u trenutku kad je stigla na sto, vrela i mirisna i "nesvesna" koliko je važna. Ima i kafa koje sasvim slučajno zasluže naziv "udarac" kafa. Ona počne kao bilo koja vrsta, na bilo kom mestu i onda, tokom nje, stigne vest, priča, neki slučaj stvori događaj koji se doživi kao udarac u glavu, koji protrese, pomeri sve što izgleda skoro nepomično i ceo svet okrene naglavce, pretumba ljude, emocije i raspoloženja i često ostane nepopijena, ustvari. I ima onih popodnevnih ili večernjih kafa koje se prave i piju kod kuće, zarad sopstvenog užitka, to su "samotne" kafe, one se dobro slažu uz knjigu, uz film ili sport, uz sedenje na terasi ili u dvorištu, uz muziku, uz bilo kakav hobi, telefoniranje, kompjuter,... Danas mi je "uspelo" da za nekoliko sati popijem pet od sedam vrsta kafe koje poznajem. Mašala, rekoh sebi, mašala.
Ova sreda je po tome moj lični "kafeni rekord" i bila sam blizu tog rekorda nekoliko puta, a sada mi samo ostaje da vijam novi rekord - dan u kojem ću popiti svih "sedam od sedam". Svaka ti Cast Anemona... No koment.... komsinice... | |
|
| |
anemona Administrator
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 2:09 pm | |
| Hvala komšo, koju ti naj češće piješ??? | |
|
| |
Shonne Super korisnik
Registracija : 2010-01-19 Godine : 44 Komentari : 514 Mjesto : Batajnica Mood : Exelent
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 2:10 pm | |
| Uglavnom jutarnju i to tursku..... nista drugo.. | |
|
| |
anemona Administrator
| |
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 2:17 pm | |
| Bas ta Komsinice... | |
|
| |
Mihajlo Legenda foruma
Registracija : 2009-09-19 Godine : 34 Komentari : 1433 Mjesto : Banja Luka Mood : Olympic Lyon!!!
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 2:45 pm | |
| Odvratna je | |
|
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 3:12 pm | |
| Sto Miho??? | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 4:05 pm | |
| | |
|
| |
Shonne Super korisnik
| |
| |
Mihajlo Legenda foruma
Registracija : 2009-09-19 Godine : 34 Komentari : 1433 Mjesto : Banja Luka Mood : Olympic Lyon!!!
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 9:26 pm | |
| Ma kafa naravno ja je ne mogu nikako fuj.. Pa Anemona zar tako nesto da pomislis!!! | |
|
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 10:55 pm | |
| - Mihajlo (citat):
- Ma kafa naravno ja je ne mogu nikako fuj.. Pa Anemona zar tako nesto da pomislis!!!
Taman posla bwe... znao sam odma na kafu mislis Bra... :bounce: | |
|
| |
anemona Administrator
| |
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Jan 25, 2010 11:33 pm | |
| | |
|
| |
enemi Obecani/a
Registracija : 2008-12-06 Komentari : 109
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Sun Jan 31, 2010 9:17 am | |
| Ja volim samo kafu sa prijateljicama.Mushkarci ne dolaze u obzir!
enemi: komentar modifikovan dana: Sun Jan 31, 2010 11:18 am; prepravljeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Milorad Super Administrator
Registracija : 2008-12-06 Godine : 55 Komentari : 5587 Mjesto : Banja Luka
| |
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Sun Jan 31, 2010 11:09 am | |
| | |
|
| |
enemi Obecani/a
Registracija : 2008-12-06 Komentari : 109
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Sun Jan 31, 2010 3:16 pm | |
| Al' ste bezobrazni!!!! Odma' sex,sex i samo sex! | |
|
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Sun Jan 31, 2010 8:20 pm | |
| Strasno bre... hmmmmm | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Sun Jan 31, 2010 8:32 pm | |
| | |
|
| |
Jolie Šaljivi Moderator
Registracija : 2008-12-13 Godine : 31 Komentari : 1327 Mjesto : Sabac Mood : Danas se osecam bolje, danas mi sunce sja.. =)
| |
| |
Shonne Super korisnik
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... Mon Feb 01, 2010 1:06 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: KAFA....izbor... | |
| |
|
| |
| KAFA....izbor... | |
|