|
| Pušenje, da ili ne !!! | |
| | Autor | Poruka |
---|
Milorad Super Administrator
Registracija : 2008-12-06 Godine : 55 Komentari : 5587 Mjesto : Banja Luka
| Naslov komentara: Pušenje, da ili ne !!! Fri Apr 17, 2009 5:51 pm | |
| Jeste li pušači i da li ste pokušali da ostavite tu kažu ružnu naviku??? :pale:
Milorad: komentar modifikovan dana: Fri Apr 17, 2009 6:02 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| | | Milorad Super Administrator
| | | | dacaPD Super korisnik
Registracija : 2009-06-25 Godine : 45 Komentari : 498 Mjesto : Prijedor
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Mon Aug 17, 2009 5:06 pm | |
| Dobro dok si istrajan. Meni ni upala pluća nije pomogla da se ostavim tog poroka iako znam da to nije zdravo, ali tjesim se da od necega covjek mora umrijeti.... E sad nije zdrav ni vazduh sto udisemo( pogotovo u gradskim naseljima), ni hrana sto jedemo ( em modificirana, em prskana raznim hemikalijama), nazalost ni voda sto pijemo i zivot znaci nije bas na nivou. Pa zar da se onda jos brinem zbog cigareta. Za sada NE..... | |
| | | strasno Rang ~85-100~
Registracija : 2009-07-27 Komentari : 88
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Mon Aug 17, 2009 7:18 pm | |
| Bolje pušiti nego ostati trudan | |
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Tue Aug 18, 2009 2:00 am | |
| - dacaPD (citat):
- Dobro dok si istrajan. Meni ni upala pluća nije pomogla da se ostavim tog poroka iako znam da to nije zdravo, ali tjesim se da od necega covjek mora umrijeti....
E sad nije zdrav ni vazduh sto udisemo( pogotovo u gradskim naseljima), ni hrana sto jedemo ( em modificirana, em prskana raznim hemikalijama), nazalost ni voda sto pijemo i zivot znaci nije bas na nivou. Pa zar da se onda jos brinem zbog cigareta. Za sada NE..... Evo da ti se pohvalim , mislim da je sada već 5-i mjesec kako ne pušim i da ti kažem da se super osjećam, čak sam i na kilogramima dobio,..Ok je to što pričaš za trovanje hranom, vazduhom itd,...Niko ni ne kaže da će čovjek umreti zbog pušenja, isto sam tako i ja razmisljao kao ti sada i ne pada mi napamet da nekog odgovaram od cigareta, zato što znam kako je meni bilo dok su mi drugi "brojali" za cigarete,...Tko zna, možda ću opet nekad početi pušiti. Vidiš meni se cigareta tada ogadila i jednostavno nisam je palio i tako je ostalo do dan danas,.. | |
| | | anemona Administrator
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Tue Aug 18, 2009 12:14 pm | |
| Divim ti se ,i ja to moram ostaviti ,sebe radi,sve vise sam sigurnija u to. | |
| | | | anemona Administrator
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Mon Nov 09, 2009 1:36 pm | |
| Akolohol i cigarete opasniji od ekstazija i LSD-a Nepravedno i veštačko odvajanje alkohola i duvana od ilegalnih droga neke je naučnike podstaklo da porede štetno dejstvo ovih legalnih s ilegalnim drogama. Ekstazi, LSD i kanabis manje su štetni od alkohola i cigareta? Zloupotreba kanabisa stvara relativno mali rizik od psihičkih oboljenja u odnosu na to koliko pušača cigareta oboli od raka pluća smatra David Nutt, predsednik Savetodavnog veća za zlouporabu droga koji se zalaže za to da duvan ( pušenje cigareta) i alkohol budu rangirani po opasnosti kao i ilegalne droge. Nut je objasnio da alkohol zauzima peto mesto po štetnosti odmah iza kokaina, heroina, barbiturata i metadona, dok bi, po njegovom mišljenu duvan morao biti na itekako visokom devetom mestu ispred kanabisa, LSD-a i ekstazija. "Niko ne želi reći da drogenisu štetne. Kritično je samo pitanje gde je koja od njih na listi štetnosti. Trebalo bi otvoriti diskusiju o onome što je dokazano te o tome za što su zakoni o opijatima i da li ispunjavaju svoju svrhu," smatra Nutt i dodaje kako treba prihvatiti da mladi vole eksperimentirati s drogama, (opijati su njima izazov), kao i nekim drugim potencijalno opasnim aktivnostima te da ih u tom krucijalnom razdoblju treba zaštititi na sve moguće načine. Nutt se zalaže za to da se osiguraju tačne, precizne i verodostojne informacije te da se s plašenjem mladih neće apsolutno ništa postići. Profesor David Nutt sa Univerziteta u Bristolu i njegove kolege predložile su novu klasifikaciju za štetne supstance, utemeljenu na stvarnom riziku za društvo. Među 10 najopasnijih supstanci našli su se alkohol i duvan. Evo njihove liste: 1. heroin 2. kokain 3. barbiturati 4. ulični metadon 5. alkohol 6. ketamin 7. benzodiazepin 8. amfetamini 9. duvan 10. buprenorfini | |
| | | | anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Sun Mar 14, 2010 5:37 pm | |
| Bravo dobio si i reput+ za to!!! Meni je tek mesec ipo kako ne pusim -ostavili i suprug i ja - i super-imamo osecaj kao da nismo nikad pusili... Sad u kuci niko ne -jedino cera i zet kad dodju zadime...ali mi vise ni nesmeta-ne primecujem... | |
| | | Bela76 ¤Zvijezda Foruma¤
Registracija : 2010-04-06 Komentari : 194
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Thu Apr 08, 2010 3:56 pm | |
| Uh ja mnogo pusim... i iskrena da budem nikada nisam ni pokusala da ih ostavim. Nateram sebi misao u glavu da bar probam da smanjim,ali kao da izazovem kontraefekat,pusim jos vise nego pre pomisli o smanjenju....
Volim da zapalim uz kaficu i posle jela i toga se ne mogu odreci...
Svaka cast na uspesnom ostavljaju cigareta,ja se zaista divim ljudima koji pobede ovaj porok!!! | |
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Thu Apr 08, 2010 10:57 pm | |
| kako sam ih ostavio više ni ne pomišljam na njih,..... ok moguće da mi je pomoglo da lakse prebrodim krizu kad sam dobio upalu pluća,.....ljudi ali sad imam jos jedan PROBLEM udebljao sam se 25 kg za godinu dana otkad sam ostavio cigarete,....... | |
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Thu Apr 08, 2010 11:05 pm | |
| | |
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Thu Apr 08, 2010 11:22 pm | |
| | |
| | | Una Super korisnik
Registracija : 2010-04-07 Komentari : 257 Mjesto : Zemun Mood : naoruzana osmehom :)
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Fri Apr 09, 2010 2:34 am | |
| Ne...nikad nisam i nikad necu! | |
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Fri Apr 09, 2010 6:12 pm | |
| | |
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Fri Apr 09, 2010 6:24 pm | |
| | |
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! Fri Apr 09, 2010 6:38 pm | |
| Neeeeeee..... ako si ih vec ostavio onda ih ostavi za uvek.... Kilograme ces srediti samo moras da promenis rezim ishrane... | |
| | | Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Pušenje, da ili ne !!! | |
| |
| | | | Pušenje, da ili ne !!! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
| |
| |
| Ko je prisutan na forumu | Ukupno 19 korisnika online: 0 registrovanih, 0 skriven, 19 gostiju :: 1 Bot
niko
Najviše korisnika koji su istovremeno bili na forumu do sada bilo je 304 dana: Tue Oct 15, 2024 8:46 am
|
Most active topic starters | |
November 2024 | Mon | Tue | Wed | Thu | Fri | Sat | Sun |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
feeds | |
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Opera.ba on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Opera.top-forum on your social bookmarking website |
|
|