Milorad Super Administrator
Registracija : 2008-12-06 Godine : 55 Komentari : 5587 Mjesto : Banja Luka
| Naslov komentara: Ulični sprint: Trčao za autobusom i postao atletičar Tue Jun 16, 2009 4:12 pm | |
| Mladić u Velikoj Britaniji nije ni sanjao da će ga trčanje za busom dovesti na Olimpijske igre. Naime, Jeffrey je kasnio na predavanje a njegovo brzo trčanje zamjetila je žena povezana sa poznatim atletskim trenerom. Jeffrey Lawal Balogun je pomišljao na sve samo ne na karijeru sprintera kada je pred četiri godine trčeći pokušavao uhvatiti bus broj 28 u Bromley Kentu. Pored njega je u tom trenutku prolazila žena koja radi za lokalni altletski klub te ga je preporučila poznatom britanskom treneru Clarenceu Callenderu.
Nakon četiri godine treniranja, Jeffrey je nadomak ulaska u britanski olimpijski tim i, po svemu sudeći, takmičit će se na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.
"Uvijek sam znao da sam brz, ali mi nije padalo na pamet baviti se trčanjem", rekao je dvadesettrogodišnji atletičar koji sanja o najvećem svjetskom takmičenju. "Šteta jedino što nisam započeo ranije", dodaje. Što je najbolje, u svom slavnom uličnom sprintu koji je izazvao oduševljenje sportašice u prolazu, Jeffrey je ipak bio prespor. Bus mu je pobjegao.Izvor(24sata.info) | |
|
| |
AKI Administrator
Registracija : 2009-05-04 Godine : 37 Komentari : 1956 Mjesto : Tamo negde
| Naslov komentara: Re: Ulični sprint: Trčao za autobusom i postao atletičar Tue Jun 16, 2009 8:56 pm | |
| | |
|
morki WEBMASTER
Registracija : 2008-12-06 Godine : 40 Komentari : 1006 Mjesto : Rijeka Mood : depresija pred smrt!
| Naslov komentara: Re: Ulični sprint: Trčao za autobusom i postao atletičar Tue Jun 16, 2009 9:42 pm | |
| Ja trcim svaki dan,ali postao sam babetina koja kuka da me sve boli...necu ja kao ovaj | |
|
AKI Administrator
Registracija : 2009-05-04 Godine : 37 Komentari : 1956 Mjesto : Tamo negde
| Naslov komentara: Re: Ulični sprint: Trčao za autobusom i postao atletičar Tue Jun 16, 2009 10:01 pm | |
| - Morki (citat):
- Ja trcim svaki dan,ali postao sam babetina koja kuka da me sve boli...necu ja kao ovaj
kome pricas. krenem trcat i onda neka sutra, pa sutra i tako u nedogled :bounce: | |
|
| Naslov komentara: Re: Ulični sprint: Trčao za autobusom i postao atletičar Tue Jun 16, 2009 11:21 pm | |
| | |
|
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Ulični sprint: Trčao za autobusom i postao atletičar | |
| |
|