|
| Dino Merlin | |
| | Autor | Poruka |
---|
Jolie Šaljivi Moderator
Registracija : 2008-12-13 Godine : 31 Komentari : 1327 Mjesto : Sabac Mood : Danas se osecam bolje, danas mi sunce sja.. =)
| Naslov komentara: Dino Merlin Tue Aug 18, 2009 10:58 pm | |
|
Jolie: komentar modifikovan dana: Mon Sep 07, 2009 7:52 pm; prepravljeno ukupno 2 puta | |
| | | Jolie Šaljivi Moderator
Registracija : 2008-12-13 Godine : 31 Komentari : 1327 Mjesto : Sabac Mood : Danas se osecam bolje, danas mi sunce sja.. =)
| Naslov komentara: Deset mladja Tue Aug 18, 2009 11:00 pm | |
| Vidi ovu zvijezdu, vidi ove ostvarene zelje ovo kino snova zovu fantazijom sad kad proslo je ono najgore zasto mi sad priredjujes to
Tvoje godine traze nesto lazno i umirujuce bijeg od vode i struje i sigurnosti, znam po sebi
Noge kao da zure zeljne avanture da si deset mladja a da si opet ti
Ref. Ostavi me danas, ostavi me juce ostavi me, moja vilo, bilo kad ostavi me sutra il' nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad na vrhu uvijek ima mjesta ako se krene sa dna
Jer ja imam samo tebe i ne znam koliko ta ljubav vrijedi nikog prije imao nisam da te usporedim, znas to dobro
Stavi kremu za bore mozda ti se osmijeh vrati sa mnom si deset mladja samo si sa mnom opet ti
Ostavi me danas, ostavi me juce ostavi me, moja vilo, bilo kad ostavi me sutra il' nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad
Ref.
Ostavi me, ostavi me juce ostavi me bilo kad ostavi me nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad
Ostavi me danas, ostavi me juce ostavi me, moja vilo, bilo kad ostavi me sutra il' nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad
Ostavi me danas, ostavi me juce ostavi me, moja vilo, bilo kad ostavi me sutra il' nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad na vrhu uvijek ima mjestahttp://www.domaci.de/download_f_20408_dino_merlin_2008_03_deset_mladja.html
Jolie: komentar modifikovan dana: Tue Aug 18, 2009 11:09 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| Naslov komentara: Pustite me (feat Osman Hadzic) Tue Aug 18, 2009 11:08 pm | |
| Te noci ponovo je dosla u moj mali grad znam kad i s kim znam da je s njim
K'o nekad miris'o joj trag na lipe i med a oci caklile samo mene pratile
Da Bog da crko mjesec zut sto joj pokaza put koji vodi do mene da Bog da crko mjesec zut sto po ko zna koji put budi uspomene
Ref. 2x Pustite me da se s dusom rastavim kad ne mogu da je ostavim
Te noci je donijela ljeto i bila najljepsa uzela svu srecu da je s tugom pomijesa
K'o nekad miris'o joj trag na lipe i med a oci caklile samo mene pratile
Da Bog da crko mjesec zut sto joj pokaza put koji vodi do mene da Bog da crko mjesec zut sto po ko zna koji put budi uspomene
Ref. 4xhttp://rapidshare.com/files/268903917/Dino_Merlin_-_Pustite_Me__Osman_Hadzic_.wma.html
Jolie: komentar modifikovan dana: Mon Sep 07, 2009 7:54 pm; prepravljeno ukupno 2 puta | |
| Naslov komentara: Laku noc moja mala barbiko Tue Aug 18, 2009 11:22 pm | |
| Sanjam slijeces na moj prag ja prostirem svilen sag tvoja mokra stopala sad bi tako plesala
Sanjam kisu, crven krov da se budim kao nov sanjam davno sanjano sto mi nije sudjeno
Prsti djerdan za tvoj vrat hladne usne vode rat i sve teze podnosim sto te vrijeme odnosi
Ide ko zna koja zima na put oko svijeta lazu te kad kazu da sam sretan
Ref. Laku noc moja mala barbiko dzaba sve, al ja sam na te navik'o usnama slucajno ali srcem beskrajno
Laku noc moja malo barbiko zalud sve, al ja sam na te naviko usnama slucajno ali srcem beskrajnohttp://www.domaci.de/download_f_12983_dino_merlin_laku_noc_moja_mala_barbiko.html
Jolie: komentar modifikovan dana: Mon Sep 07, 2009 7:55 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| Naslov komentara: Da sutis Wed Aug 19, 2009 3:25 pm | |
| Ente quavmi ente qulum fi hajati (2x)
Svima reci da sam tu neka vide, neka cuju sta mi tijelo osjeca neka novu struju
Slijepac za moju ceznju samo nocas nemoj biti to ja znam da ti mozes puno bolje naravno da znam ja to
Ref. Dobro je kad u zivotu za nesto se boris, rukama stvoris dobro je kad u zivotu nekoga volis, neko te voli
Dobro je kad u zivotu neko te sluti ti nekoga slutis ali je nabolje kad u zivotu imas nekog s kim mozes ovako da sutis
Ne slaze se kalendar moga doba i tvoga tijela ne idu ni s godinama tvojim ove bore i kosa bijela
Zatvori mi kapke tim usnama sklopljenim u jednu ja odavno ne znam kuda odlaze voljeni kad krenu
Ref.
Nocas cu samo za tebe da plesem evo ucim nove korake nocas cu samo za tebe da poletim nebu pod oblake
Ref.http://zav0dnik.net/muzika/Dino/Dino%20Merlin%20-%202008%20-%20Ispocetka%20-%2006%20-%20Da%20sutis.mp3
Jolie: komentar modifikovan dana: Wed Aug 19, 2009 10:49 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| Naslov komentara: Drama Wed Aug 19, 2009 3:25 pm | |
| Kazu da ljudi sami biraju svoj put i ja sam mislio tako evo, vec godinama
Svaka se prica mora ispricati dvaput ja je sada pricam kome cu, neg' vama
Nije vazno koliko smo puta udahnuli dah hej, vaznije je koliko smo puta ostali bez daha
Kazu da ljudi sami kuju svoju srecu i ja sam mislio tako o nasim sudbinama
Al' ne znam s koje strane sve te lazi krecu ova je ostala sama
Ljudi, nemam ja bas nista s time to je u tri cina drama ljubav je samo ime koje ljudi nadjevaju zabludama
Kazu da ljudi sami biraju svoj put i ja sam mislio tako ja sam mislio tako o nasim sudbinama
Svaka se prica mora ispricati dvaput ja je sada pricam kome cu, neg' vama
Nije vazno koliko smo puta udahnuli dah hej, vaznije je koliko smo puta ostali bez daha 4xhttp://zav0dnik.net/muzika/Dino/Dino%20Merlin%20-%202008%20-%20Ispocetka%20-%2010%20-%20Drama.mp3
Jolie: komentar modifikovan dana: Wed Aug 19, 2009 10:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| Naslov komentara: Mjesecina Wed Aug 19, 2009 3:26 pm | |
| Bilo je ljeto, vrela noc svirao stari, dobri rock 'n' roll ti i ja, dva mjesecara dva bagrema bijela tek procvala
Ref. Mjesecina k'o dukat zut ti dovoljno mlada, ja dovoljno lud mjesecina k'o dukat zut ti dovoljno zena, prvi je put
Srce u srcu, ruka u ruci kao mornari u mirnoj luci crna oka dva, dva lopova sve su sa sobom mi odnijela
Ref.
Noc je plesala u ritmu tijela tvoje nemirne ruke i postelja bijela lete godine, sretan im put al' zauvijek ostaje nas prvi put
Ref.http://roanda.free.fr/MJUZA/merlin/Dino%20Merlin%20-%20Mjesecina.mp3 | |
| Naslov komentara: Lazu me Wed Aug 19, 2009 10:52 pm | |
| Dugo se klela da nije smjela da me zavoli, i da ostane rekla je nije to zub to mnogo jace zaboli i ne prestaje
Jos jedna jesen i stoti persen za lobanju moju tvrdoglavu bar da umjesto suze Dunav potece, da mi ne znaju dusmani ne znaju
Ref. 2x Lazu, lazu me da vrijeme lijeci sve mozda sidu i tumore al' nju nikad ne
Jos jedna jesen i stoti persen za lobanju moju tvrdoglavu bar da umjesto suze Dunav potece, da mi ne znaju dusmani ne znaju
Ref. 3xhttp://roanda.free.fr/MJUZA/merlin/Dino%20Merlin%20-%20Lazu%20Me.mp3 | |
| Naslov komentara: Zar je to sve sto je ostalo Wed Aug 19, 2009 10:53 pm | |
| Nema tog grada ni ulice nema tog neba ni zvjezdice nema te pjesme ni kafane ni zore da u miru svane
Nema te rijeke ni planine nema tog brda ni doline bez tebe kao bez sudbine bez tebe kao bez domovine
Poznaju me svi klosari poznaju me svi konobari znaju u cije ime ja nocas vino pijem
lijevo desno, gore dole opet stare rane bole lijevo desno, gore dole uvijek stare rane bole
Ref. Zar je to sve sto imam ja od tebe zar je to sve sto je ostalo zar je to sve za ove duge godine i ako je, premalo jehttp://roanda.free.fr/MJUZA/merlin/Dino%20Merlin%20-%20Zar%20Je%20To%20Sve%20Sto%20Imam%20Od%20Tebe.mp3
Jolie: komentar modifikovan dana: Mon Sep 07, 2009 7:56 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| Naslov komentara: Prokletog me Bog stvorio Sun Aug 23, 2009 3:50 pm | |
| Ja znam da ne znas moj broj ni gdje sam, ni kako zivim ja znam da za sva zla nocas samo mene krivis
Nisam ni ja Bog zna sta ucinio da me pamtis nisam ni ja Bog zna sta ucinio da me shvatis
Opet je noc ljepljiva lijepi mi dusu za usne i sve sto kazem, il' zapjevam k'o balon bi da prsne
Takla si me usnama od cemera i tko ce ovo sad ludilo da otjera
Ref. Prokletog me Bog stvorio sve kapije od snova zatvorio sad kad imam sve, sad sam bez tebe u ove zle godine
Opet je noc ljepljiva lijepi mi dusu za usne i sve sto kazem, il' zapjevam k'o balon bi da prsne
Takla si me usnama od cemera i tko ce ovo sad ludilo da otjera
Prokletog me Bog stvorio sve kapije od snova zatvorio sad kad imam sve, sad sam bez tebe
Prokletog me Bog stvorio (2x)
Sad kad imam sve, sad sam bez tebe prokletog me Bog stvorio sad kad imam sve, sad sam bez tebe
Prokletog me Bog stvorio (2x)http://www.domaci.de/download_f_20645_dino_merlin_prokletog_me_bog_stvorio.html
Jolie: komentar modifikovan dana: Mon Sep 07, 2009 7:57 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| Naslov komentara: Klupko (feat. Vesna Zmijanac) Sun Aug 23, 2009 3:52 pm | |
| Opusteno na oprezu kuhas mi kafu sasvim sigurna ko na trapazu okreces glavu i sprems nam poslednje jelo jer znas da nas je nesto nacelo
Savrseno kao u prici sto na tebe lici tiho govoris da zuris da neces stici ali ni pomena kuda ni kome budala sto pitam posao da bome
Ref. Idi vetar ce idi kisa ce idi padat ce idi kasno je ko dan jasno je ko je poceo idi tuga ce idi tuga ce idi svasta ce neko patit ce al neko pamtit ce ko je poceo da rasplice nase klupko od najlona
Savrseno kao u prici sto na tebe lici tiho govorisda zuris da neces stici
Dinosaur sam zadnji sto zemljom hoda nije za svakog roba sloboda
Ref.http://www.domaci.de/download_f_20410_dino_merlin_i_vesna_zmijanac_2008_07_klupko.html | |
| Naslov komentara: Ispocetka Sun Aug 23, 2009 3:52 pm | |
| I ovog jutra si otvorila oci kao po kazni malo tumarala po hodnicima noci i vidjela da su prazni
Nisi mogla, nisi mogla ni u snu tako nesto da zamislis to nisi pisala ni pod razno
Da bi jedno, da bi jedno mjesto s tvoje strane jastuka zauvijek moglo ostati prazno
Ref. Pocnimo ponovo ispocetka bol je sve sto ostaje od imetka pocnimo ponovo ispocetka ko to zna gdje ce nas odvesti rijeka
Trebat ce vremena da zasvira tisina u tvojim grudima
Trebat ce vremena da se otvori vitrina sa novim cudima
Trazila se, trazila si nesto sto Bog nije stvorio ljubav, a da u njoj zrno sumnje nema
Trazila si, trazila si covjeka koji bi te volio samo zbog tebe, a takvoga nema
Pocnimo ponovo ispocetka bol je sve sto ostaje od imetka
Ovo sto imamo sad sve od kolijevke do groba uvijek je bila, znaj skupa i luksuzna roba
Ti ideali sto vremenom prijete da izblijede kad covjek i zena u ljubavi zajedno osijedehttp://www.domaci.de/download_f_20409_dino_merlin_2008_01_ispocetka.html | |
| Naslov komentara: Individualizam Sun Aug 23, 2009 3:53 pm | |
| Ovo je velika prica ti vazna uloga u njoj pusti, nek prica ova sica slusaj osjecaj svoj
I budi normalan covjek koji ima samo jedno lice snazno vezano u lanac drugih velikih bica, gotova prica
Ref. Kaze mama, kaze babo kaze englez, kaze svabo kaze djedo, kaze nana vijesti s Kube, iz Irana ne daj da te niko maze radi samo sto ti srce kaze
Individualizam individualizam individualizam
U jednom sigurno mozes biti najbolji na svijetu budi to sto jesi ostani ptica u letu
Ref.
I ti i ja, i on i ona i ti i on, i ja i ona 4x
Individualizam individualizam individualizam individualizam 2xhttp://www.domaci.de/download_f_20407_dino_merlin_2008_04_individualizam.html
Jolie: komentar modifikovan dana: Mon Sep 07, 2009 7:57 pm; prepravljeno ukupno 2 puta | |
| Naslov komentara: Nedostajes Sun Aug 23, 2009 3:55 pm | |
| Tuzno sam ptice sto mehkim kljunom kljuca o kamen trazeci vodu bas ko i ljudi tako i ptice najdraze traze onda kad odu
Slika ritam osjecaj i rijec zar je tako brzo proslo vec znam ja dobro gdje si kad i s kim znam da dusa sama bira ti al ne mogu
Ref. Nedostajes tako mi nedostajes za sve sto proslo je nedostajes nedostajes tako,tako mi nedostajes za sve sto dolazi nedostajes
Tuzno sam ptice slomljenih krila za posmatrace tako sam cudan u snu se moze svemoguci Boze sve osim jedno, ostati budan
Slika, ritam, osjecaj i rijec zar je tako brzo proslo vec znam ja dobro gdje si kad i s kim znam da dusa sama bira ti al' ne mogu
Ref.http://www.domaci.de/download_f_20406_dino_merlin_2008_05_nedostajes.html
Jolie: komentar modifikovan dana: Mon Sep 07, 2009 7:57 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| Naslov komentara: Ptica bijela Sun Aug 23, 2009 3:57 pm | |
| Te noci kad ne budu igrale sjene i kad voda ko zna koji put razbije sjeme i kad sve sto je nekad bilo vazno vise ne bude, i kad te neke grube ruke snazno iz sna probude
Te noci kad meleci navrate po mene da me opet vrate natrag u bijele pelene i kad raspletene kose drugom ti sjednes u krilo ja ni tad necu nista rotiv tebe necu gluho bilo
Ref. Kada jednom budem ja ko snijeg ptica bijela ne reci nikom da si me srela a kamoli voljela
Kada jednom dusa moja odleti od tijela ne reci nikom da si me zedna preko vode prevela, preko vode prevela
Te noci kad meleci navrate po mene da me opet vrate natrag u bijele pelene i kad sve sto je nekad bilo vazno vise ne bude, i kad te neke grube ruke snazno iz sna probude
Ref.http://www.domaci.de/download_f_20404_dino_merlin_2008_08_ptica_bijela.html | |
| Naslov komentara: Hadzija Sun Aug 23, 2009 3:57 pm | |
| Vidi moje oci ma vidi kako sjaje u noci samo tebe traze, samo za te znaj vazi ovaj sjaj
Gledaj ove ruke ma vidi kako drhte od muke samo s tobom plesu samo za tobom budalesu
Kako si lijepa ljepota je ceka na vratima koja vode do Boga
Ja bih ti priso al' sramota je za to postoje najmanje dva razloga
Ref. 2x Mali je grad, veliki smrad mali je grad, svi ce znati to mali je grad, veliki smrad mali je grad, a ja hadzija, a ja hadzija
Vjeruj ocima svojim ili vjeruj ocima mojim da uradit cu sta zamislis samo mi na smrti budi most
Ne cekaj ni jednog trena ma neces valjda za tog kretena o Boze kakva bi to bila steta za umjetnost
Kako si lijepa ljepota je ceka na vratima koja vode do Boga
Ja bih ti priso al' sramota je za to postoje najmanje dva razloga
A jesi ti stvarno hadzija (3x)http://www.domaci.de/download_f_20403_dino_merlin_2008_09_hadzija.html | |
| Naslov komentara: Otkrit cu ti tajnu Sun Aug 23, 2009 3:59 pm | |
| Ne, nisam ti rekao sve jednostavno nisam imao snage za to ne, nisam ti rekao da da je nekad ovo mirno more bilo nemirno
Neke se noci naprosto dogode neke te oci do smrti pogode
Ne, nisam ti priznao da da sam ponekad i sam pozelio da odem na dvor ali sam ostao ona ista osoba kakva sam zelio da budem kad budem izlazio
Al' neka se vrata pretesko otvore neke se rijeci jos teze izgovore
Ref. Otkrit cu ti tajnu, koju sam skriv'o danima sto sja u pjesku zivom otkrit cu ti tajnu sta se klanja kad se covjek umori
Otkrit cu ti tajnu, koju sam skriv'o godinama sto su ostale u pjesku zivom otkrit cu ti tajnu sta se klanja kad se ljudi umore od bjezanja
Ne, nisam ti priznao nju taj pust led ledeni pojas pod opsadom ni to da se ljudi sumnjom zaraze o, Boze, jednako lako kao i prehladom
Al' neke se noci naprosto dogode neke te oci do smrti pogode
Ref. 2xhttp://www.domaci.de/download_f_20400_dino_merlin_2008_12_otkrit_cu_ti_tajnu.html | |
| Naslov komentara: Grudobolja Sun Aug 23, 2009 4:00 pm | |
| Prati kuda ides samo ako se pozelis vratiti mi vise nikad necemo tamo preskupo smo platiti
Ono juce bi dobra skola ovo danas se zove prilika sutra ko zna sta nas ceka nije ni srce srcolika
Kad voda krene, uzalud ljudi postavljaju brane kad samo nebo zna koliko je do dna kad ce val da stane
Ref. Kad me ne volis osjecam u zraku na svakoj polici u svakome budjaku
Kad me ne volis znam ja najbolje gora je to bol od grudobolje
Kad me ne voli znam ja najbolje gora je to bol od grudobolje od grudobolje
I nocas cu kroz mjesecinu slabo osvijetljen labirint i nikad niko znati nece da si moj bila stit
U cem' je finta labirinta ko to na kraju nadje put da l' oni sretni il' oni pametni ili svi koji putuju
Ref.
Kad me ne voli znam ja najbolje kad me ne volihttp://www.domaci.de/download_f_20399_dino_merlin_2008_13_grudobolja.html
Jolie: komentar modifikovan dana: Mon Sep 07, 2009 8:00 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| Naslov komentara: Dabogda (feat. Hari Mata Hari) Sun Aug 23, 2009 4:01 pm | |
| Dabogda, kceri, da dragi Allah jednom da da tobe dodjem, dunjaluka prodjem (2x)
Idu dani zum, sirokac im drum a i noci jos brze sve k'o dlan o dlan pa se upitam kako noge izdrze
Lijevo-desno, desno-lijevo malo mi Sarajevo (2x)
Dabogda, kceri, da dragi Allah srecu da al' su blizu vrata taksirata (2x)
Kuca tika-tak, hladna kao pak vekerica srca moga sta mi vrijedi sad rubin i smaragd sta mi vrijedi prolazna ljepota
Lijevo-desno, desno-lijevo tijesno mi Sarajevo (2x)
Dabogda, kceri, da dragi Allah dzennet da al' malo je vruce oko ove kuce
Dabogda, kceri, da dragi Allah dzennet da al' malo je vruce oko ove kuce
Kakav sam ja grijesnik u kuci grijeha vijecnik s' kakvim se haramima druzio Boze, daj me ti od svoje milosti a ne onako kako sam zasluzio
Lijevo-desno, desno-lijevo ubit ce nas Sarajevo (2x)http://www.domaci.de/download_f_20349_dino_merlin_i_hari_mata_hari_2008_dabogda.html
Jolie: komentar modifikovan dana: Mon Sep 07, 2009 8:01 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
| Naslov komentara: Baska ti Sun Aug 23, 2009 4:02 pm | |
| Okraca ljubav kao sve druge velike stvari izgori kao dozreo siv pepeo na cigari (2x)
Navikne covjek da sve vremenom izgubi sjaj navikne covjek da sve ima pocetak i kraj
Ref. Baska ti, baska sve sto su oci gledale po svijetu baska ti, baska sve sto su ruke grlile u letu
Sta sam to mislio ja, zrtva iluzija kad si rekla da je kraj da je ljubav kutija sto se vremenom baci u kraj (2x)
Donesu godine znak da vise nisi jak kazu mi gdje si i s kim al' ja se ne mirim sa tim
Ref.
Baska ti, baska sve na svijetuhttp://www.domaci.de/download_f_19355_dino_merlin_2000_04_baska_ti.html | |
| Naslov komentara: Poljubih te sinoc Sun Aug 23, 2009 4:04 pm | |
| Poljubih te sinoc u snu te poljubih kao i svake noci
Dodirnuh ti lice i ruke i oci kao i svake noci
Dodjoh ti sinoc s daleka puta prosu se ljubav iz starog kaputa i bi svjetlo, i zlatna zora i bi sto bit mora
Kao u dobra stara vremena lipa nam napravi hlad ti bijese stidna, zaljubljena zena ja bijah lud i mlad
Sta bi pa suza iz oka kanu sledi se ljeto u istome danu ti dodje i ode na splavu meduze i ovo sna mi uze
Od bola do bola navik'o da lutam da l' cu ikad gnijezdo svit' da l' cu ikad sretan bit'http://www.domaci.de/download_f_16683_dino_merlin_poljubih_te_sinoc.html | |
| | | Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Dino Merlin | |
| |
| | | | Dino Merlin | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu
| |
| |
| Ko je prisutan na forumu | Ukupno 36 korisnika online: 0 registrovanih, 0 skriven, 36 gostiju
niko
Najviše korisnika koji su istovremeno bili na forumu do sada bilo je 304 dana: Tue Oct 15, 2024 8:46 am
|
Most active topic starters | |
November 2024 | Mon | Tue | Wed | Thu | Fri | Sat | Sun |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
feeds | |
Social bookmarking |
Bookmark and share the address of Opera.ba on your social bookmarking website
Bookmark and share the address of Opera.top-forum on your social bookmarking website |
|
|