Dobro dosli na "OPERA.TOP- PORTAL"
Pozivam vas da se potpuno besplatno
registrujete i ucestvujete u daljnjem
uredjivanju Portala i diskutovanja na
"OPERA.TOP-FORUMU"
Hvala !!!
Opera.top-forum
Dobro dosli na "OPERA.TOP- PORTAL"
Pozivam vas da se potpuno besplatno
registrujete i ucestvujete u daljnjem
uredjivanju Portala i diskutovanja na
"OPERA.TOP-FORUMU"
Hvala !!!
Opera.top-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
Naslov komentara: Piletina u lisnatom testu Mon Oct 05, 2009 2:19 pm
Potrebno je:
1 tabla lisnatog testa
1 belo meso (pileći file)
1 kašika krem sira
2 bekon slanine
1/2 kašike proprženog praziluka
senf
jaje
susam
Fil za punjenje piletine možete da spremite po svom ukusu. Moj se sastojao od krem sira, sitno seckane slanine i proprženog praziluka. Piletinu sam isekla po sredini, ali ne do kraja. Stavila sam fil i preklopila, a onda sam premazala sa senfom i začinila sa mešavinom začina. Na pobrašnjenoj radnoj površini, razvukla sam jednu tablu lisnatog testa i na sredinu stavila meso. Sa umućenim jajetom i uz pomoć četkice sam premazala ivice lisnatog testa, a onda preklapala strane. Prebacila sam u podmazanu posudu, premazala lisnato i posula sa susamom. Stavila da se peče u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30 minuta. Piletina u lisnatom je bila više kao kuvana, pa ko ne voli tako, može je pre stavljanja u lisnato malo propržiti. Kada stavite fil i preklopite meso, sa čačkalicama ga učvrstite, a onda i malo propržite. Pečenu piletinu ostavite da se prohladi, izvadite čačkalice, a zatim je stavite u lisnato.
Prijatno !
anemona Administrator
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
Naslov komentara: aromaticna piletina u alu foliji Wed Oct 07, 2009 10:23 pm
anemona Administrator
Naslov komentara: piletina sa kikirikijem i brokoli Wed Oct 07, 2009 10:25 pm
anemona Administrator
Naslov komentara: Pileca salata na krastavcu Wed Oct 07, 2009 10:26 pm