Dobro dosli na "OPERA.TOP- PORTAL"
Pozivam vas da se potpuno besplatno
registrujete i ucestvujete u daljnjem
uredjivanju Portala i diskutovanja na
"OPERA.TOP-FORUMU"
Hvala !!!
Opera.top-forum
Dobro dosli na "OPERA.TOP- PORTAL"
Pozivam vas da se potpuno besplatno
registrujete i ucestvujete u daljnjem
uredjivanju Portala i diskutovanja na
"OPERA.TOP-FORUMU"
Hvala !!!
Opera.top-forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Sep 13, 2009 8:08 pm
IDI pa mi se VRATI
Zelim da odes,al` da mi se vratis, kad zadrhti misao a uzdah zaboli.....da se na odsjaju dlana mokrog...stvoris..... ko oreol koprene...svih mastanja mojih.Jer tada kad odes.....odnosis sve moje.....poglede snene...zeljom opijene....dusnik sto se susi.....i sapatom zove....vrati mi se ....dodji...jedino milo moje.A kako da kazem sebi....da zelim da mi se vratis....kako da opravdam sve reci.....koje cine da patim...a rekla,pomislila sam, nestani...i nemoj da se vratis.U kom paklu da gorim...da sagorim i ugarak bola....da iskrljestim zle duhove...da uramljen sto gleda me nezno.....bude i ne bude on?.Hoces li mi reci...suzo isplakana....sta mi to cinis....i hocu i necu.....buru osecaja...otimas mi danas....vec sutra ce tuga....ponovo me sresti?.I ne daj mi vise da pustim glasa...ruke mi konopcima vezi....iscupaj mi srce.....oko zatvori....i tada opet znacu, da u ramu stoji....on, sto mi prica....iscupano srce...vratice u nedra....udahnuce zivot....jer zna da ga volim.....zato sto postoji. JA
anemona Administrator
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Mon Sep 21, 2009 8:07 pm
Iluzijo moja...pokrivena plastom neverice,odakle se stvori..kome si posla,sumraku na dar kao svetlost???Raspecu da celivas ruke krvave izbrazdane,klinovima smrti probodene?Meni u susret,meni ,kao i svaka iluzija,zaiskris sjajem meteora i nestanes...a obrisi samo paraju vec izbrazdano telo,bolno skrhano.Hoces li me ogrnuti svojim plastom neverice i ostaviti na raspecu zivota,kao zaborav,kao tren..hoces li.. samo proci..ili ces zauvek ostati....hoces li stati,hoces li ikada doci????
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Thu Sep 24, 2009 12:23 pm
Razumeces
Znam da znas,znam i da ne znas.A kako bi, kad nisi ni svestan da si postao oka mog treptaj,u plucima uzdisaj,na usnama topla kap.I sve kao san,uljuljkan i san,nedosanjan,iznenadan.Ma razumeces,znam,mozda kada prodje san,kada ga raskopa dan,kada mi kap sa usana popijes i sam postanes svestan,da si to TI pomisao moja naj milija,mog zivota poezija,,moga srca melodija,struna zategnuta...do pucanja.Jednom...razumeces...znam... JA
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Sep 29, 2009 6:12 pm
Podari mi nebo...
Podari mi nebo,svu tvoju sirinu, Prostranstvo i oblake ,da me njemu nose, Podari mi Plavetnilo i kisne kapi, da sprzene usne piju moje rose.
Podari mi nebo da budem vetar da ga u hodu milujem nezno da budem trava na koju ce leci i jastuk na kome spava sneno.
Podari mi nebo da budem ptica koja mu peva naj lepsu pesmu podari mi nebo,kada je zedan, da zedj mu gasim u istom trenu.
Podari mi nebo,njegove usne da ljubim ih zivot,vaskolik,celi, podari mi snagu da zivim bez njega ko osudjenik sto milost moli i zeli.
Podari mi nebo,samo trenutak da mogu ga taci,samo na mah da osetim ruke,da me nezno grle Tople mu usne i vreli dah.....
Podari mi nebo..... Ja
Mihajlo Legenda foruma
Registracija : 2009-09-19 Godine : 34 Komentari : 1433 Mjesto : Banja Luka Mood : Olympic Lyon!!!
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Sep 29, 2009 6:53 pm
Svaka cast!!
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Sep 29, 2009 7:16 pm
Hvala Denza
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Sep 29, 2009 8:24 pm
Hoce li?
Hoce li i jutro kada se radja Zeleti oci tvoje da gleda Kao sto jutrom zeljom se budim I ceznem da budem tvoja sjena?
Hoce li dan obasjan suncem Grejati tvoje milo lice, Kao sto ja bih bila voda Koja umiva tvoje zenice?
Hoce li vetar da bude blag Da te miluje i prica ti nezno Kao sto ja bih lice ti svoje Naslonila na grudi pospano i sneno?
Hoce li zivot biti milostiv Tebi i meni i ljubavi u nama Hoces li ikada,voljeni stvore, Dozvoliti da nas,obavije tama?
Hoces li......?
Ja
Milorad Super Administrator
Registracija : 2008-12-06 Godine : 55 Komentari : 5587 Mjesto : Banja Luka
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Sep 29, 2009 8:37 pm
a ljudi ovo je čudo od žene,......otkud ti samo inspiracija,....????
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Sep 29, 2009 9:05 pm
shvaticu ovo kao kompliment i zahvalicu se-hvala Milorade-cuda se i dogadjaju.
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Wed Sep 30, 2009 2:07 pm
Melem za moju dusu.....
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Fri Oct 02, 2009 12:45 pm
Sto tuga donese i voda ponese bumerang u zivot ponovo unese.A sta nam je ciniti,do samo jedno... piti i gasiti zedj a ne potonuti,ne prepustiti se bujici da te nosi....pokusati biti voda koja tece...dok potpuno ne presusi...i ostavi samo trag ispucale isusene zemlje...nekada reke zivota....koja je tekla....do zadnje kapi....
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Oct 04, 2009 1:07 pm
Trenutak
U svakom trenutku stoji jedan cas u svakom casu cuci jedan dan, surov,ohol i beskrajan
....I delic trenutka... bez nadahnuca.... siromasan,stur..... nepozeljan ...stran.... kao kakav oreol... nesvanutog jutra..... lebdi na damnom... drzak... i ocajan...
I delic trenutka... to sam i ja.
Ja
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Oct 04, 2009 1:11 pm
PRASTAM TI
Prastam ti sivilo neba sto na damnom kupolu tame stvaras prastam ti sunce, sto me ne grejes vec hladnocu u dusu zagovaras.
A da li da prastam tebi zivote sto ocaj sa ukusom gorcine i zuci, lebdi na damnom. budi se i zanoci u dusi?
Zar minimum minimuma nezna za kap, zar radost i sreca,nemaju sat, a vreme juri u zelji da stane uz necije zelje tako jako male.
JA
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Oct 04, 2009 1:16 pm
PROLAZIM KROZ VETAR
Prolazim kroz vetar isibana lica,naprsla usna krvari lagano,jezikom osecam slast sopstvene krvi i tiho bez cilja koracam polako.Kuda kamo poci,misli se nizu,u bespuce svoje napacene duse,tamo sam vec bila....svi jadovi moji...........tamo su samo porusene kuce.......tamo su samo .... bola bastioni.Treba mi sunca,topline i zara,treba mi muzika srecnih bulevara...treba mi osmeh da odagnam vetar sto usne mi krvari............treba mi ljubav da se ta zelja ostvari.
JA
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Oct 04, 2009 1:25 pm
PUT SRCA
Ti uvek podji gde srce te zove,
medj oblake poleti u srediste duse.
,Pomeri sunce,planine i more
u tajno skroviste do prve bore.
I nikada nemoj zazaliti zoru,
sto svanula budi snove nezne.
Ona samo zeli da ih prva cuje,
dok kosa ne zabeli i zaborav krene.
A kad damar drhti i pocne da bije,
dlanom ga vlaznim umiri i stegni.
Pusti da otkucaj nagovestaj bude,
prethodnica topla ,java snovidjenih.
I idi dalje gde srce te salje,
i ne pitaj zasto ,i da li to hoce.
Budi mu oslonac,podrska,ne breme,
budi mu smernica,putokaz kroz vreme.
Ono sto leti i odnosi k`o lopov,
ukradeno od svih pogleda i reci.
Stani na braniku osecanja svojih,
lepote i ljubavi, trenutaka brojnih.
I zato podji gde srce ti kaze,
prepreke skloni pogledom stene.
Zamajcem oka u skroviste prenesi
ljubavi svoje ,zelje i htenje.
JA
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Oct 04, 2009 1:32 pm
Svetlost iz mraka
Sta je to skrilo svetlo u mraku neciju misao zlokobnu i strasnu il sakrilo svoju iluziju gresnu i senkom bez duse ispevalo pesmu.......
Ma mozda joj nije dovoljno jaka sujeta i ego velikog gorstaka pa se zato mrakom ogrce i cuti nemocna da bljesti gde joj idu puti.........
A nije ni svesna da sa malo snage moze da zasija kao zracak nade da milija bude i sebi i svima da preskoci rupu u sebi sto ima.......
Mogla bi da vidi i sebe i druge kako senkom svetla,s ljubavlju bez tuge izlaz moze naci iz zlokobnog mraka
A ne da sagori ko` OGANJ iz pakla......... JA
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Oct 04, 2009 1:39 pm
Secanja
Secanje sto zelja pozove da prica koliko je proslo nasmejanih lica, a koliko suznih ociju od tuge, dal` ih vredi pisati k`o pricu za druge.
Ili ih ko` uvek prozivkom pozvati, da se nekad proslost ko bumerang vrati. Da svedoci istinu srece ili kraja, plovidbe zivota,snaznih zaveslaja.
Tada se bas tesko zamislim i pitam , koga da pozovem ili da mu hitam. U pohod na vreme prosloga zivota ili da jos sacekam jos ovo sto osta.
I ma kakvo bilo to secanje moje, Nemoze ga ugasiti, niti ono sto je. Sakupljene slike sa zida zivota ispricana mladost sto vec starost posta.
I svakim se danom zelja nova rodi, zapisem na listu sto plovi po vodi, da bar u trenutku kada kraja vidim Secanjem ozivljenim u secanju zivim.
JA
anemona: komentar modifikovan dana: Tue Dec 11, 2018 12:06 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Thu Oct 08, 2009 1:08 pm
STO SE MISLI MOJE ROJE…….
Svanuce jutra,odlazi tama
Misli se roje ko usred dana
Kao pri ulasku pod okrilje hrama
Pitam I gledam jesam li sama
Jesam li jos ziva,sto krv mi jos vrela
Kaze da sam ziva,ko da nisam mrela
A snovi su teski ko kamena stena
Jesam li vihor ili sam zena
Pred vrata hrama bolom dovedena.
U svakom znaku pad mi je slovo
I znak sa neba tezak ko olovo
Kraj neke cesme presahle zedna,
Stojm I razmisljam ,jesam li jedna
Ili me ima komada puno
Svuda po dusi bez krvi I mesa
Izmakli ,po strani gledaju me tupo
Sablazno I bledo I bez usne smeska.
Onda kada nista vise moje nije
Ni san ni java nit rec sto se krije
Uspomene navirace,boze,lako li je
Secanjem oziveti sve sto mi je
Kroz snove dolazilo,jutrom odlazilo
Mislju me vodilo,zivotom kosilo
Skrusenu od ocaja,hramu dovodilo.
JA
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Fri Oct 16, 2009 9:02 pm
Nekom ko ce razumeti....
.....Nekom ,nekom ko zna da dise...da osluskuje i krik i sapat...nekom ko zna da cita sa usana ispucalih..izgrizenih do krvi od bola...nekom ko ce umeti da iz oka iz koga suza klizi procita...nekom ko ce razumeti i drhtaj tela i grc bola ruku koje se tesko pokrecu...nekom ko ce razumeti...da samo topli dah ljubavi tvoje ...moze me u zivot vratiti...jedino milo moje...mozda ces me tad i ti razumeti....
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Fri Oct 16, 2009 9:18 pm
Znam da znas,znam i da ne znas.A kako bi, kad nisi ni svestan da si postao oka mog treptaj,uplucima uzdisaj,na usnama topla kap.I sve kao san,uljuljkan i san,nedosanjan,iznenadan.Ma razumeces,znam,mozda kada prodje san,kada ga raskopa dan,kada mi kap sa usana popijes i sam postanes svestan,da si to TI pomisao moja naj milija,mog zivota poezija,,moga srca melodija,struna zategnuta...do pucanja.Jednom...razumeces...znam...
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Oct 18, 2009 11:20 pm
Molim te u kutu svoje male sobe da ruke za njega pruzis i u vatru da das mu osmeh ,sto mu ga ote krvavi zivot i kome se prohte. Molim te mu, oku sjaj zenice vrati da suza od bola nikada ne krene molim te za snagu u pluca mu udahni bar toliko boze, ucini za mene. Molim te jos ovo,skruseno u miru cistoti duse sto nosi je u sebi donesi srecu i vrati mu svetlost, za sebe te Boze ,molila ne bi. Molim ti se.....
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Mon Oct 19, 2009 10:55 pm
Vreme u vremenu strepnja u strepnji snovi u snovima dah u dahu kisa u kisi misli u mislima prevara u prevari smeh u smehu lice u licu nalicje u nalicju krv u krvi suza u suzi zivot u zivotu samo ti i ja ,breme u vremenu. JA
anemona: komentar modifikovan dana: Tue Dec 01, 2009 9:55 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Mon Oct 19, 2009 11:25 pm
I kako da se vratim putem svoga dolaska kad ga nisam jasno ni sama videla kako da sad cujem vreme svoga odlaska kad nezelim znati da kuca za mene...
Da li ta tisina i kisa sto dobuje zeli da mi tragove spere i daruje,, trenutak za vecnost,da bol ne caruje srcu otkucaj da tugu ublazuje...
Kome jos kisa srecu je dala?? Meni ,sto je mrzim,a rekoh joj HVALA...... JA
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Mon Oct 19, 2009 11:34 pm
Kada bih se opet ,ja, ponovo rodila i sansu jos jednu od Boga dobila prvo bi se njemu jako molila da kolevku i ne ljulja. Da mi se samo, tuga, ne bi ponovila. Kada bih jos jednom na ovaj svet dosla, molila bih svevisnjeg pa ma gde posla da pute mi moje sokoli i bodri, da oblaci nadamnom ne budu modri, vec sunce da pusti da me toplo greje i ljubav po polju mom uvek da je seje. A ja bih,cini mi se , ko u ovom sada, verovatno ista bila,kao sto sam sada pa mozda i ne bih prozivela znati treba ipak umeti i ne treba stati. Ipak bih ja bila ovo,ovo sto sam sada, nebih mogla biti ja, kao kakva klada, koja ko bez duse i stida i srama trazi sluge za usluge ,za druge ne haje od zivota samo grabi,a nista ne daje. E nemogu,pa i necu, da se opet radjam sve sto volim volela bih,isto kao sada ljude,zivot,vodu,nebo,da se vecno nadam, i da uvek kao sada ,budna snove sanjam.
JA
anemona: komentar modifikovan dana: Tue Dec 01, 2009 10:00 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
anemona Administrator
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Oct 20, 2009 5:08 pm
Ima li pravde na ovome svetu?????
ima li pravde na ovome svetu ili uvek dodje na onome tamo, cemu zivot u lazi,i mucenju ljudi da li pravde ima ,u bajkama samo???? Pukla bi kad nemoc ispred mene stane u krvavom piru nepravde nad pravdom kamom kako reze zivote nas ljudi nemocno gledam i pitam se samo. Hoce li ikada pravda biti pravda, hoce li zivot biti jednom snaga, da unisti silu nepravde nad pravdom ili ce mo zivot svoj poneti sa maglom???? S.T.Snezana Topalovic-anemona-jutarnja izmaglica
anemona: komentar modifikovan dana: Tue Dec 11, 2018 12:31 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga