| Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga | |
|
|
|
Autor | Poruka |
---|
anemona Administrator
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
| |
| |
anemona Administrator
Registracija : 2009-08-11 Godine : 68 Komentari : 8565 Mjesto : Beograd Mood : legende odlaze u legendu...
| |
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Nov 10, 2009 11:05 pm | |
| Ljubav smo ti i ja ljubav je san i poezija ljubav je drhtaj srca koje cezne i luta....trazi te do...beskraja.... ljubav je oka sjaj zaslepljeni osecaj... potrebe da znas,da, svetlost..a ne tamu.... i zar mi das.... ljubav je etar zarobljen toplinom mojom ugrejan u meni duboko zatrpan da ne bi ,postao san........nedosanjan............ Ja | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Nov 17, 2009 12:28 am | |
| Ostavljena i sama,razmisljam mozda bi trebala otici lako... mozda bih trebala samo udahnuti ali...kako..????? Kako, kada bol para mi grudi... kada suza klizi niz lice i pogled muti... jednom sam probala otici... i tada sam mislila , da ti si, to bice.... zbog koga svako novo jutro svice.. a dan se beli....sunce sija i da me zelis.... Ma sama ,da sama i na kraju ovog dana ostavljena...zaboravljena... valjda je knjiga do kraja ispisana.... suza isplakana.... valjda je to kraj.....svih mojih nadanja, snova nedosanjanih.... svih mojih iluzija..., prica ispricana | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Wed Nov 18, 2009 10:31 pm | |
| Prolaznost
Kao senka i obris prolaznost seta... bez skrupule iole da li boli... kao sudac cekicem sto udara po stolu utire strah bice sto voli.... Arlauce ko hijena sto prozdire zrtvu... zadovoljno lapce svoj krvavi plen... Ni pokretom oka ne propusta uzitak ni vazduh joj ne treba jos samo tren da glad zadovolji i ugasi zedj... JA
| |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Nov 22, 2009 10:15 pm | |
| Nocas u mom beskraju lutanja pala je zvezda i ostavila trag za oko moje sto nebom luta i trazi te... Nocas mi tisina prica da prosao je zanos da zvezde padaju samo za mene moje oci umorne i snene suzama nakvasene tugom zamagljene.... Iluzijo mojih noci,hoces li mi i nocas doci hoces li mi kao utvara uci u san polubiti me toplo usnama nemani hoces li me telom toplim pokriti ili ostaviti na vetrometini hladnih i studenih jutara...hoces li???
JA | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Jan 03, 2010 12:28 am | |
| Nocas je bol usao u srce kida i lomi,cupa i ubija hoce da zivot ne zivi vec da se u prah pretvori. Nocas je krv studena zastala u venama nocas su grudi pune ocaja kao krecnjak u ostrim stenama. Nocas si noz i moj dzelat nocas si tuga i razocarenje nocas si lutanje duse kroz ad nocas si dzelat jednoj sjeni. | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Thu Jan 07, 2010 4:05 pm | |
| Bozicno jutro svanulo...tisina..mir i spokoj...sve ukazuje da blagoslov jutra Bozicnog stize i u moj dom...srce lagano kuca prepusteno milini koja me obuzima.U mislima sa onima koje volimo-pozelimo im da sjaj i sreca dozivljenog Bozicnog svanuca donese bozanski mir i blagost,ljubav i razumevanje,da neshvacene shvatimo,da onima kojima je nasa lepa rec potrebna -izgovorimo je.....da im se uvek kada je to potrebno uz njih nadjemo.Tako u svom miru i razboritosti-nikada se ni o koga srdbom i ljutnjom ne ogresimo...da zivimo sa osmehom...srecni i veseli...da opravdamo i sebe i ovo Bozicno jutro sto ga s ljubavlju dozivimo.... | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Fri Jan 08, 2010 3:41 pm | |
| Povedi me u beskraj,bespuce ideala, Povedi me zenicom oka svog od zada ponesi me na krilima svojih htenja, povedi me na izvor otelotvorenja. Bicu ti svetlost,da ne bude mraka htenje sto ide ka putu oblaka struja sto te nosi u bespuce duse kisa koju zelis usred vrele suse..... Samo me povedi..bicu kraljica.tvoja....tvoja snaga..... JA | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Apr 11, 2010 6:57 pm | |
| Ima li mene negde u tebi makar toliko da osmeh izvucem kad me se setis zamisljen negde daleko od stvarnosti... ja hrlim tebi.... Ima li mog oka da ga pozelis videti nezno,toplo i milo ima li traga od pesama mojih ili je proslost-sto je nekad bilo... Da li me pobrisa neki novi osmeh ili nova prica koja ti sad godi, da li sam samo jedna bleda senka i treba da idem nekim putem novim.... A ne znam i ne umem da sebe lazem svesna trenutka,sebi kazem, da proslo je ono ...vise nije moje, ne znam dal u tragu ista ostalo je.... mozda se nekad sa osmehom setis da si uvek bio samo DOBRO MOJE.... mozda tek tad shvatih TO bar ostalo je...
Tebi pesme moje ..milo DOBRO MOJE...
by anemona | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Apr 20, 2010 3:19 am | |
| Vrati mi rec i samo cuti zoru i suzu ostavi sebi mozda se iznedri, ponovo i nova ljubav iz pepela bez tuge ,bez bola... mozda se izgubis u magli ocaja il smozden prohodas nekropolo moja mozda tad shvatis,da samo sam tvoja... | |
|
| |
AKI Administrator
Registracija : 2009-05-04 Godine : 37 Komentari : 1956 Mjesto : Tamo negde
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Apr 20, 2010 10:30 am | |
| sve su super............ ima od mene + | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Tue Apr 20, 2010 12:05 pm | |
| | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Thu Apr 22, 2010 11:52 pm | |
| Cekajuci uzdah da prodje kraj mene ociju siroko pogleda stremnog izvan sjene dodirom vetra shvatih da beskraj prolazi kroz mene... a samo mu trag videti zelim sto kapljicom znoja beleg mi stavlja pogledom u nebo oblaku sto plovi iznad nasih glava zlosutno se valja...... Cekam...i znam....da docice ...mora da zednoj mi vodu prinese makar mozda i nijema ko prilika neman pise mi na licu ...putanja bora.... | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Fri Apr 23, 2010 12:02 pm | |
| Ne sluti...
Samo me pusti kad dodjem s lastama da svijem gnezdo od svoga pera nemoj me hraniti recju praznom vec pusti da zivim od svoga neba...
Nemoj ni pogledom da me hranis sama cu kljunom iskljucati obrok nemoj ni sunce sto krilo mi przi zakloniti strasno k`o ustremljen poskok...
Idi sto dalje i pusti da letim slobodnim nebom ,proplankom zrelim pusti da poj moj cuju slavuju da svom se nebu zivota veselim...
Ma idi i nemoj... necu te cuti... nebeske staze moji su puti... idi ..zaboravi i ne sluti......
by anemona | |
|
| |
AKI Administrator
Registracija : 2009-05-04 Godine : 37 Komentari : 1956 Mjesto : Tamo negde
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Fri Apr 23, 2010 12:31 pm | |
| | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Wed May 26, 2010 12:23 am | |
| hvala Aki!!! | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Wed May 26, 2010 12:41 am | |
| Zasto baš danas????
Zasto baš danas nekakva seta odvlaci mi misao,kroz glavu šeta i sidje do srca , nekako steze, kao da stiskom nemo me pita da li je onda il‚sada teže?
Zašto baš danas,sećam se davno nisam se tugom pojila ovakvom, osmehom sam žnjela poglede ljudi što behu sretni i blage čudi....
Nije mi mati pricala tada, da ljubav nekad mora da strada zbog necijeg hira,ubogog jada, vec rekla meni,Ćeri moja draga voli i ljubi u tom je snaga.
Zasto bas danas,setim se svega, zbog suncanog dana i majskog neba. Tada je isto bivalo tako,pevalo srce,niko nije plako!!! Zasto bas danas? | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Wed Jul 07, 2010 12:49 pm | |
|
Prkos
Umem da ti kazem ali ne znam zasto zastane rec ugrlu i roji da li sam u basti pogleda tvojih spoznala sebe ko hrast da stojim.
I kada pokusam da izustim slog ...sto predvodi hordu mislenu moju kao prkos prekrasnih boja odcutim sebe i dusu svoju.
Mozda ce grana sto hlad ti pravi uspeti ono sto nisam ja mogla milujuci osmeh usana tvojih jer tako blizu njih sam dosla... by anemona
| |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Wed Jul 07, 2010 2:21 pm | |
| Spalir
Slucajno sretoh misao tvoju u pratnji pogleda oka bistra, zudnja ti prolaz napravi kroz spalir i drsko mi ote pogled sa oka. Da li te zelja ucini jakim ...da jednoj dami sto seta spalirom dubinom pogleda nemir stvoris bila je bezbrizna s lepezom i sesirom? Krenuse leptiri po mojoj glavi, prelepi ,nezni ,zuti i plavi, a drhtaj srca tada mi rece: -pusti tu reku sto bujicom tece moze te poneti svojom snagom, ili te vec nosi ,ovo vece. by anemona
| |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Mon Aug 02, 2010 2:50 am | |
| Koliko nas ima u jednom danu sto kapiju tuge otvaramo staru slucajnih prolaznika s tovarom od jada srecemo al nemo gledamo ih tada jer sta bi smo rekli jedni drugima prica je ispricana nasim pogledima.??? I kao po pravilu stidimo se tada sto nas reka jada dovela bas tada i drugi da vide ono sto ne zelimo da nemamo sa kim ni bol da podelimo. A kapija cuti,jedini saveznik odtrpi i odslusa svaciju pricu i nikome nece verujte pricati ko je sve bio i u kakvom grcu proklinjao zivot i sve sto mu uze a ostavi samo bol ,cemer i suze.
Koliko nas ima u jednom danu neka se prestroje na jednu stranu mozda iz mase tolikog bola nikne i neka nada nova za bolje dane bez kapija starih....
by anemona
| |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sat Oct 16, 2010 3:31 pm | |
| Neka mi sudi
Neka mi sudi vlastita krv sto je ledim i nikad ne grejem neka mi sudi za zlocin nad sobom sto joj se tako u lice smejem.. I neka uzavri i kaze ime, saucesnik ko je svo ovo vreme sto je to tako ledeno u meni zsto su kamene moje vene, da li zbog tebe santo moja leda ili sam ja kamen.. il` proslosti breme??? anemona | |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Thu Oct 28, 2010 2:52 pm | |
| Kazu stari ljudi...
Jednoga dana neko mi rece nesecam se tacno reci behu jetke da zivot sto nosi niko ne zna i sta mu buducnost za tovar sprema.. ponekom perje lagano i belo ponekom kamenje i konop na zdrelo.. tada sam mislila pricaju ljudi ma sta znaju oni ma bas su ludi. Ni slutila nisam da istine ima u tim jetkim recima starih mudrolina.. I te iste price pricam svojoj deci i oni sad isto odvracaju meni. Ma sta ti je mama kakve su to price vidim da ne vredi ne govorim vise..
oduvek su bile mudre stare glave ko ih dobro slusa bice prepun hvale..
anemona
| |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Oct 31, 2010 1:15 pm | |
| Kad tisina galami
Dosle su mi gosce,tisine reka, Dunava plavog,lepotice Save, majskog raspolozenja,okupane suncem galame i sepure se ,grohotom nasmejane. Dunav ce Savi:*gledaj bas sam plavi * aSava ce njemu:*miomiris moj i moj bagrem beli priznaj da me ljubis ,derane moj sneni. Probudih te ja da ne snivas vise, kupaj se u suncu i pricaj mi nezno sve sto si cuo,video i hteo,ko je tuzno plakao, ko ti se jadao,ko se kome nadao,kome si bol zadao*? *Kako sam mogao bilo kome bola dati kad ljubim sve one sto me svojim zovu a dok plove mnome uzdisu i cute tek u sumrak veceri ,kad zvona zazvone, prenu se iz mojih uljuljkanih skuti. No hajd mo polako,valja kuci poci ko pristojni gosti,da ne bude dockan Toliko smo bucni,ne cusmo ni sebe. Od tisine i domacin ne postedjen osta.* Ma dragi ste meni ,i dodjite opet od mirisa vaseg usnicu lagano svu tisinu vasu ,vragolije vase i Dunav sto galami i prelepu Savu.
Anemona
| |
|
| |
anemona Administrator
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga Sun Oct 31, 2010 1:28 pm | |
| Trazila sam te Trazila sam te u zorama jesenje izmaglice, u sutonutoploga miholjskoga leta, trazila sam te u gorama,ivicima,proplancima, vracala se tuzna,uplakana setna.
Nisam te nasla,stalno sam te trazila, saputala,grlenouspaniceno zvala, ocajno tumarajuci od stabla do stabla, tu kraj reke tuge iznemogla pala,ja tvoja mala, osmeh tvoj koji si voleo, satkan od ideala. Trazila sam te i jos te trazim, u snovima svojim od svile bile su to godine nase srece, da nekada davno su .......bile.
anemona | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga | |
| |
|
| |
| Moje pesme ,moji snovi.....Umesto Bloga | |
|